VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste seizoenshelft: middenvelders (2)

VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste seizoenshelft: middenvelders (2)

27-12-2016 12:00
8

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit erop en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de eerste competitiehelft samen te stellen! De komende periode bepalen jullie welke spelers bij de beste elf van de Eredivisie tot nu toe horen. Deze keer: de aanvallende middenvelders en vleugelspelers.

Voor de twee posities op het aanvallende middenveld en de vleugels hebben wij tien namen genomineerd waar jullie op kunnen stemmen. In de poll onder het bericht kunnen de stemmen worden uitgebracht en de twee spelers met de meeste stemmen verdienen een plekje in ons elftal. De 10 genomineerden zijn:

Hakim Ziyech (Ajax)
Kan nóg veel beter dan hij tot dusver heeft laten zien, maar behoorde sinds zijn transfer direct tot de belangrijkste mannen bij Ajax. Het creatieve brein van de Amsterdammers, betrokken bij veel goals met assists, passjes en voorzetten. Ajax zal blij zijn in januari gewoon over hem te kunnen beschikken.

Sam Larsson (sc Heerenveen)
Groeide in het seizoen en loste Arber Zeneli af als de man in vorm bij sc Heerenveen. Vleugelflitser pur sang met rushes en fraaie passeeracties en deze Eredivisie betrokken bij twaalf goals (7 doelpunten en 5 assists).

Bart Ramselaar (PSV)
Een van de weinige lichtpuntjes bij PSV dit seizoen. Op het worstelende en bij tijd en wijlen uitgedunde middenveld van de Eindhovenaren was de van FC Utrecht overgekomen jongeling de creatieve geest en het lopend vermogen. Solliciteert naar een snelle stap naar het buitenland.

Jens Toornstra (Feyenoord)
Een alleskunner. Als aanvallende middenvelder, als linksbuiten bij afwezigheid van Eljero Elia of als rechtsbuiten: Toornstra is productief, scoort altijd een 10 op werklust en is een van de drijvende krachten achter dit Feyenoord.

Davy Klaassen (Ajax)
Misschien minder opvallend, maar effectiever dan ooit. Davy Klaassen was tot nu toe al goed voor negen goals en vier assists bij de Amsterdammers. Werpt zich bovendien op als dé leider van Ajax.

Alireza Jahanbakhsh (AZ)
Behoort, indien constant, tot de beste spelers van de Eredivisie. Aan die constantheid ontbreekt het bij de Iraniër nog wel eens, maar dit seizoen laat hij meer dan vorig jaar zien waar hij tot in staat is. Mooie acties, altijd dreiging, vier goals en vier assists.

Bersant Celina (FC Twente)
Werd door Ted van Leeuwen uit de Manchester City-hoed getoverd en dat bleek een meevaller voor FC Twente. Stijlvolle spelmaker met scorend vermogen en nog piepjong. Celina is Manchester City-potentieel dat in de Eredivisie-speeltuin héle leuke dingen laat zien.

Loris Brogno (Sparta)
Uiterst productief met zeven goals en vier assists voor Sparta dit seizoen. Brogno is lang niet altijd zeker van een basisplaats onder Alex Pastoor, maar laat in welke rol dan ook zien dat hij de man is waar Sparta het qua productiviteit dit seizoen van moet hebben.

Nacer Barazite (FC Utrecht)
Vormt een perfect trio met Sebastien Haller en Richairo Zivkovic. Haller als afmaker en diepe spits, Zivkovic als de rennende man en Barazite als de speler die de passjes verstuurd en voor de aansluiting zorgt. Uitstekende voetballer voor FC Utrecht.

Arber Zeneli (sc Heerenveen)
De, naast Larsson, andere vleugelspeler van sc Heerenveen die een uiterst productief seizoen kent. Met zes goals en twee assists is Zeneli een van de mannen die het succes van de Friezen dit seizoen verklaren. Ook pas 21 jaar en daarmee ligt er een interessante toekomst voor hem.

Stem ook op:
Controlerende/verdedigende middenvelders
Centrale verdedigers
Linksback
Rechtsback
Doelman