Bedreigingen na treffer tegen Ajax: 'Weten binnen drie minuten waar je woont'

Bedreigingen na treffer tegen Ajax: 'Weten binnen drie minuten waar je woont'

27-12-2016 07:31
10

De Graafschap - Ajax van 8 mei 2016 staat voor altijd in het geheugen van Davy Klaassen gegrift. Wat een mooie dag moest worden, liep uit op een fiasco. Ajax liep het kampioenschap mis. Dat terwijl de voorbereidingen op het kampioensfeest al in volle gang waren.

"Maar je kunt moeilijk om acht uur 's avonds bedenken: oké, hoe gaan we het vieren", blikt Klaassen terug in het Algemeen Dagblad. "Het is toch logisch dat dit soort zaken wordt voorbereid." De vraag achteraf is wat het met de focus van een speler doet als je al met het feest bezig bent. "Dat was allemaal snel afgekaart, hoor. We voelden ons goed. Ik voelde me goed. Er was geen enkele reden om te twijfelen aan een goede afloop", zegt Klaassen.

Het ging hard mis in Doetinchem: 1-1. Een domper van jewelste. "Ik ben na die wedstrijd ook een paar dagen niet buiten geweest. Letterlijk. Zo ziek was ik er toen van. Het is voorlopig met afstand het dieptepunt uit mijn carrière. Ik ben ook een jaar geblesseerd geweest, maar dat staat niet in verhouding tot het missen van die titel. Kijk, zo'n blessure gaat weer over. De pijn van die wedstrijd niet. Die blijft altijd. Extra motivatie voor dit seizoen? Nee, motivatie heb ik sowieso wel. Daar hoef ik geen kampioenschap voor mis te lopen."

De boosdoener? Bryan Smeets. De middenvelder zette De Graafschap na rust op 1-1, waardoor Ajax compleet verlamde. Het leverde doodsbedreigingen op aan het adres van Smeets. Hij sliep die avond niet thuis. "Mijn grootste zorg was dat mijn naasten last zouden krijgen van dat doelpunt. Je weet hoe dat gaat tegenwoordig: als ze echt willen, weten ze binnen drie minuten waar je familie woont."