Sigaren, koffie, wijn... Hiddink bestelde in restaurant fles van 10.000 dollar

"Sigaren, koffie, wijn... Hiddink bestelde in restaurant fles van 10.000 dollar"

28-12-2016 17:56
5

Luke Wilkshire is na avonturen bij onder meer Feyenoord en FC Twente helemaal op zijn plek bij Dinamo Moskou in Rusland. In een groot interview met Championat vertelt de Australiër onder meer over zijn ervaringen met Guus Hiddink als bondscoach bij de nationale ploeg.

"Ik herinner me de eerste training bij Australië onder zijn leiding", zegt Wilkshire over Hiddink, in 2005 en 2006 bondscoach van Australië. "Hij vroeg ons meteen om hem baas te noemen. En hij was echt de baas. Met zijn verschijning heeft hij het Australische team nieuw leven ingeblazen. En mijn carrière ook. Hij nam me mee naar het WK 2006 en adviseerde me bij FC Twente."

"Hij is de beste coach in mijn carrière", zegt Wilkshire. "Zijn voetbalkennis, tactische kennis, passie... Hij is altijd in controle, is rustig en houdt wel van een grapje." Wilkshire kreeg ook veel mee van de liefhebber Hiddink buiten het voetbal. "Koffie, sigaren en goede rode wijn", noemt de verdediger gelijk op. "Hij bestelde in een van de Russische restaurants een fles wijn van 10.000 dollar. Hij kon zich dat veroorloven na zijn goede werk."