Mourinho gecharmeerd van spits van 20 miljoen: Heeft hij gebeld? Ja?

Mourinho gecharmeerd van spits van 20 miljoen: "Heeft hij gebeld? Ja?"

28-12-2016 21:12

Niet Manchester United, maar Schalke 04 won afgelopen zomer de strijd om Breel Embolo. José Mourinho was naar verluidt zéér gecharmeerd van de Zwitserse spits.

Embolo speelde zich vorig seizoen in de kijker bij Schalke, dat twintig miljoen euro voor hem betaalde aan FC Basel. De keuze had net zo goed op Manchester United kunnen vallen. Mourinho wilde hem volgens Schalke-directeur Christian Heidel naar Old Trafford halen, terwijl ook RB Leipzig interesse had.

Op de vraag van Blick of Mourinho hem inderdaad heeft benaderd, antwoordt de negentienjarige spits: "Heeft José Mourinho gebeld? Ja? Ik ga daar echt niets over zeggen. Ik praat niet over andere clubs, want ik ben gelukkig bij Schalke. Ik heb voor Schalke gekozen en daar gaat het om voor mij."

Embolo, die door een gebroken enkel sinds oktober uit de roulatie is, staat volledig achter zijn beslissing om naar Schalke te verkassen. "Het was de juiste club op het juiste moment", zegt hij. Embolo scoorde drie keer en gaf twee assists in zijn eerste tien wedstrijden voor Schalke.