ADO lijkt te kunnen fluiten naar 2,3 miljoen: Kunt niet deurwaarder langs sturen

ADO lijkt te kunnen fluiten naar 2,3 miljoen: "Kunt niet deurwaarder langs sturen"

29-12-2016 09:19
25

ADO Den Haag verwacht door het niet komen opdagen van United Vansen tijdens het kort geding van woensdag dat het in het gelijk wordt gesteld wat betreft de vordering van 2,3 miljoen euro. Maar advocaat André Brantjes denkt niet dat de club betaald gaat krijgen door Wang.

Brantjes heeft Nederlandse trainers bijgestaan die nog geld kregen van Chinese werkgevers en weet dus hoe de vork in de steel steekt. Volgens hem is het onmogelijk om openstaande vorderingen in China te innen omdat dat land geen executieverdrag heeft met Nederland. "Hoe moet je dat doen? Hij zit in China en deze zaak is gebaseerd op Nederlands recht. Je kunt niet even een deurwaarder langs sturen om het geld op te halen", zegt Brantjes in de Volkskrant.

Met Nederlandse trainers die in China werkzaam waren en nog geld tegoed hadden ligt dat anders. "Ook omdat veel trainers daar nog dagelijks op het veld stonden. Dat legt toch een bepaalde druk op de clubs. Bovendien kan een trainer naar de FIFA stappen, die dan maatregelen kan nemen. Dat ligt bij ADO anders", aldus Brantjes. "In het kort geding spreekt ADO hem aan op zijn betaalplicht. Het is moeilijk hem in dat opzicht te raken."