Ziyech zinspeelt op snel vertrek bij Ajax: Kan raar lopen, kijk naar Strootman

Ziyech zinspeelt op snel vertrek bij Ajax: "Kan raar lopen, kijk naar Strootman"

29-12-2016 09:27
39

Hakim Ziyech heeft voor zijn transfer naar Ajax een overstap naar de Amsterdammers uit zijn hoofd gezet, nadat directeur voetbalzaken Marc Overmars liet weten niet geïnteresseerd te zijn in de spelmaker van FC Twente.

Dat vertelt Ziyech in gesprek met de NOS. "Toen Overmars publiekelijk aangaf mij niet te willen halen, heb ik een streep gezet door Ajax. Of dat een tegenvaller was? Nou ja, het was graag of niet. En op dat moment wilde Ajax me niet", zegt Ziyech. "Toen ze alsnog aanklopten heb ik nog wel gevraagd waarom ze mij in eerste instantie niet wilden. En ik heb er uitleg over gekregen. Overmars liet weten dat er interesse was voor een paar middenvelders."

Ziyech ziet Ajax zelf als tussenstap. Er was genoeg interesse, zegt hij. "Er waren wel aanbiedingen van grotere clubs. Uit de Premier League, Bundesliga, Spanje, Turkije. Ik kon dus naar veel landen, maar Nederland leek me het beste. En ik denk dat ik afgelopen zomer nog niet klaar was om op mezelf naar het buitenland te gaan. Misschien qua voetbalkwaliteit wel, maar je moet je er ook goed bij voelen. Anders kan je niet presteren. Daarom ben ik tot de conclusie gekomen dat nog een of twee jaar Nederland het beste voor me is."

Eén jaar. Het zou dus kunnen dat Ziyech na dit seizoen alweer vertrekt bij Ajax. "In het voetbal kan het raar lopen. Kijk naar Kevin Strootman, die ging binnen een jaar van Sparta, naar Utrecht, naar PSV. Het kan snel gaan. Ajax is niet mijn eindstation. Ik heb ook mijn ambitie en mijn dromen."