Update: 'Rusnak-deal in kannen en kruiken: akkoord ligt op tafel'

Update: 'Rusnak-deal in kannen en kruiken: akkoord ligt op tafel'

29-12-2016 18:59
8

Real Salt Lake is de Amerikaanse club die zich bij FC Groningen heeft gemeld voor Albert Rusnák. De 22-jarige middenvelder staat zelf ook open voor een vertrek naar de Major League Soccer, maar zijn club is niet bereid om hem zonder slag of stoot te laten gaan.

Nijland bevestigt dat het om Real Salt Lake gaat. De Amerikaanse club heeft ook al een bod uitgebracht op de Slowaak. "Een denkrichting afgegeven", zegt directeur Hans Nijland in gesprek met Dagblad van het Noorden. Groningen heeft het bod ontvangen, maar heeft nog geen vraagprijs op tafel gelegd. "We hebben wel al bij het kamp-Rusnák geïnformeerd hoe zij hier tegenover staan en zij hebben laten weten hier open voor te staan. Ik verwacht dat het de komende dagen een vervolg krijgt."

Ook is er interesse voor Bryan Linssen. Volgens diverse berichten gaat het om Zulte Waregem. "Dat was al voor de kerst en heeft geen vervolg gekregen en ik verwacht ook niet dat dat nog gaat gebeuren", aldus Nijland.

Update 18:58: FC Groningen en Real Salt Lake hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Rusnák. Er ligt een akkoord tussen beide clubs, maar de middenvelder moet er wel zelf nog persoonlijk uitkomen met de Amerikaanse club. Dat meldt FOX Sports. Als Rusnak het eens kan worden met de Amerikanen, tekent hij voor twee of drie jaar.