Ajax weer gelinkt aan exotische aankoop: Verwacht volgende week een bod

Ajax weer gelinkt aan exotische aankoop: "Verwacht volgende week een bod"

Het regent donderdag exotische geruchten bij Ajax. De Amsterdamse club wordt na Rodi Ferreira en Guilherme Lopes óók in verband gebracht met Everton Felipe.

Felipe is een negentienjarige Braziliaan, die onder contract staat bij Recife. Hij is van nature een rechtsbuiten, maar kan ook uit de voeten aan de linkerkant. Zijn zaakwaarnemer Marineu Barros claimt donderdag in gesprek met SuperEsportes dat Felipe in de belangstelling staat van Ajax.

De Amsterdamse club zou geïnformeerd hebben, maar daar blijft het vooralsnog bij. "Maar het kan snel gaan. Ik verwacht dat Ajax volgende week een bod doet op Felipe", aldus Barros.

Het contract van Felipe bij Recife loopt tot de zomer van 2020, waardoor Ajax met een zak geld over de brug moet komen. In Brazilië wordt zijn waarde geschat op acht miljoen euro. Afgelopen seizoen scoorde de jeugdinternational van Brazilië één keer in 36 competitiewedstrijden.

Ajax lijkt zich druk te oriënteren op de Zuid-Amerikaanse markt. Ferreira en Guilherme werden donderdag ook al aan de Amsterdamse club gelinkt, terwijl Davinson Sanchez en Mateo Cassierra afgelopen zomer werden opgepikt in Colombia.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s