Ajax krijgt voorkeur boven Barça: Dat is voor mij een schot in de roos

Ajax krijgt voorkeur boven Barça: "Dat is voor mij een schot in de roos"

29-12-2016 22:48
4

Davinson Sánchez kijkt met een goed gevoel terug op zijn start bij Ajax. De twintigjarige Colombiaan groeide in no-time uit tot een vaste waarde in de Amsterdamse verdediging.

Sánchez schermde in de zomer, als speler van Atletico Nacional, met de belangstelling van meerdere Europese clubs, waaronder FC Barcelona. "Het werd Ajax. Dat is voor mij een schot in de roos", zegt hij tegen Ajax TV.

Veel aanpassingsproblemen kende Sánchez niet, ook al kwam hij in een voor hem vreemde wereld terecht. "In Colombia is het heel normaal om, waar je ook bent, met iemand te praten en uiteindelijk zomaar vrienden te worden. Hier is iedereen veel meer geconcentreerd op zichzelf."

De Colombiaan arriveerde kort na het winnen van Copa Libertadores met Atlético Nacional bij Ajax. "Dat heeft me geholpen. Ik zat in een heel goed ritme, waardoor ik hoefde alleen te weten hoe het team speelde", aldus de verdediger, die naar eigen zeggen niet aan zijn top zit. "Ik weet dat ik steeds meer naar mijn potentie speel en dat ik steeds belangrijker word."