VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: tien spelers Feyenoord en Ajax

VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: tien spelers Feyenoord en Ajax

30-12-2016 12:00
41

Het VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft is bekend! De afgelopen twee weken zijn er door onze bezoekers liefst 40.666 stemmen uitgebracht op de beste spelers van de eerste competitiehelft in de Eredivisie. Daar is het volgende elftal uit voortgekomen.

Opvallend is dat er slechts één speler die niet van Feyenoord of Ajax is tot de beste 11 behoort. Dat kan natuurlijk niemand anders zijn dan AZ’er Ridgeciano Haps, die met 54 procent van de stemmen geen concurrentie had. Het elftal bestaat verder uit liefst zes spelers van koploper Feyenoord en vier Ajacieden. Het team staat onder leiding van sc Heerenveen-trainer Jürgen Streppel, volgens de meerderheid van de bezoekers de beste coach tot nu toe dit seizoen.

Wedden

Meer odds

DM: Brad Jones (Feyenoord)
Is één van de vijf genomineerde doelmannen en verovert met 36 procent van de stemmen de plek onder de lat. Daarmee troeft hij onder meer André Onana (25%) en Jeroen Zoet (15%) af.

RB: Rick Karsdorp (Feyenoord)
Wint de verkiezing op de rechtsbackpositie met overmacht. Alleen Giovanni Troupee van FC Utrecht kan van de andere vier genomineerden nog wat stemmen verzamelen en eindigt op 16 procent. De winnaar is echter duidelijk: Karsdorp met 59 (!) procent van de stemmen.

CV: Davinson Sánchez (Ajax)
Sánchez pakte in zijn debuutseizoen de meeste stemmen in het hart van de verdediging. De Ajacied verzamelde 37 procent van de stemmen.

CV: Eric Botteghin (Feyenoord)
Botteghin eindigt op de tweede plaats met 27 procent van de stemmen en veroverde daarmee ook een plekje in dit elftal. Jeremain St. Juste (10 procent) en Héctor Moreno (6 procent) komen van de overige acht kanshebbers nog het dichtst bij, maar niet in de buurt.

LB: Ridgeciano Haps (AZ)
Haps pakt 54 procent van de stemmen, met Terence Kongolo (24 procent) als enige die ook nog maar een beetje bij hem in de buurt kwam. Daley Sinkgraven eindigt derde van de vijf met 11 procent.

CM: Lasse Schöne (Ajax)
Schöne verovert een plek op het centrale middenvelder met 27 procent van de stemmen. De Ajacied houdt daarmee onder meer Heerenveen-uitblinker Stijn Schaars (10 procent) op de 'bank'.

CM: Karim El Ahmadi (Feyenoord)
Het tweede plekje op het centrale middenveld wordt ingenomen door Feyenoorder El Ahmadi. De middenvelder, na de winterstop een tijdje afwezig in verband met de Afrika Cup, veroverde liefst 43 procent van de stemmen in dezelfde verkiezing als die van Schöne.

AM: Hakim Ziyech (Ajax)
Eindigt in de verkiezing van de beste aanvallende middenvelders en buitenspelers op de tweede plaats met 22 procent, nog voor zijn ploeggenoot Davy Klaassen, die deze competitie al vaak scoorde, maar op 16 procent eindigde.

AM: Jens Toornstra (Feyenoord)
Nog boven Ziyech staat op de eerste plek Toornstra, die door zijn goede spel bij Feyenoord 26 procent van de stemmen verdiende en daarmee ook een plek veroverde in dit elftal. Bart Ramselaar (12 procent) en Sam Larsson (10 procent) kwamen net als Klaassen en vijf anderen tekort.

S: Kasper Dolberg (Ajax)
De beste spits tot nu toe is Kasper Dolberg volgens onze bezoekers niet, maar wel de nummer twee en dat is goed genoeg voor een plekje in dit elftal. Dolberg veroverde 29 procent van de stemmen en liet concurrenten als Enes Ünal (8 procent) en Sebastien Haller (6 procent) daarmee ver achter zich.

S: Nicolai Jörgensen (Feyenoord)
De nummer één in de verkiezing van beste spits van de eerste seizoenshelft is Jörgensen geworden. Met zeven assists en twaalf goals in de eerste seizoenshelft kon de Feyenoorder natuurlijk niet ontbreken.

Coach: Jürgen Streppel (sc Heerenveen)
Met een knappe vierde plaats en fris, aanvallend voetbal heeft Streppel de eer verdiend om dit Elftal van de Eerste Seizoenshelft onder zijn hoede te krijgen. De strijd was spannend: Streppel kreeg 35 procent van de stemmen, Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst 31 procent. René Hake (15 procent), Peter Bosz (12) en Alex Pastoor (7) konden het Streppel niet lastig maken.