Bouma (links) in duel met Davy Klaassen

Clubloze verdediger solliciteert in Eredivisie: 'Misschien arrogant, maar...'

Clubloze verdediger solliciteert in Eredivisie: 'Misschien arrogant, maar...'

30-12-2016 14:21
13

Thijs Bouma (24) hoopt dat hij snel aan de slag kan bij een club uit de Eredivisie. Nadat De Graafschap afgelopen zomer besloot om zijn contract niet te verlengen, zit de verdediger zonder werkgever. 

"Ik hoopte op een Eredivisie-club. Ik weet van mezelf dat ik dat niveau aankan en er waren ook clubs uit de kelder van de Eredivisie die belangstelling toonden. Maar mijn komst was afhankelijk van vertrekkende spelers", legt Bouma uit aan de Stentor. "En die vertrokken uiteindelijk niet. De clubs die eerst interesse hadden, waren al voorzien. Erg jammer, want nu zit ik zonder club."

De oud-speler van FC Twente en Almere City rekent erop dat een Eredivisie-ploeg bij hem aanklopt. "Het klinkt misschien arrogant, maar ik weet dat ik beter ben dan sommige backs in de Eredivisie. Zoveel zelfvertrouwen heb ik wel. Ik heb ook pech gehad. Ik ging bijvoorbeeld na drie jaar als basisspeler bij Jong FC Twente weg, omdat ik er geen perspectief had op een kans in het eerste. Nu staan er allemaal jonge jongens in de basis, mede als gevolg van de financiële problemen bij de club."

Een Jupiler League-club is eventueel ook een optie. "Ik wil graag weer spelen en het liefst als eerste back. Tweede back bij een Eredivisie-club is ook goed. Die concurrentiestrijd durf ik wel aan te gaan. De voorwaarden moeten wel goed zijn, want ik kan niet wachten om weer te spelen."