'Grote speler' Van der Vaart: 'Het zal me worst wezen wat men daarvan vindt'

'Grote speler' Van der Vaart: 'Het zal me worst wezen wat men daarvan vindt'

30-12-2016 20:08
5

Rafael van der Vaart is tevreden over zijn voetballoopbaan. De 33-jarige aanvallende middenvelder van FC Midtjylland vindt dat hij alles uit zijn carrière heeft gehaald en vindt zichzelf nog steeds een grote speler.

"Ik vind dat ik wel alles eruit heb gehaald", begint Van der Vaart bij Made in the Eredivisie op FOX Sports. "Misschien had ik de Champions League of het WK moeten winnen, daar zijn we dichtbij geweest. Of misschien langer bij Madrid of een andere grote club… Maar ik vind het ondankbaar dat je zegt dat je niet geslaagd bent als je bij Tottenham, HSV, Real, Ajax en Betis hebt gespeeld. Ik heb ook 109 interlands gespeeld, ik ben wel tevreden."

Men vergeet dergelijke hoogtepunten snel. "Zo gaat dat in het voetbal, men vergeet het. Ik heb het bij alle clubs, behalve bij Betis, heel goed gedaan. Daar zijn ook statistieken voor. Ik ben niet iemand die zich daarin gaat verdedigen. Maar ik ben de persoon, voetballer die ik ben. Het zal me worst wezen wat andere mensen daarvan vinden. Het is wel logisch dat mensen er iets van vinden als je voetballer bent." Hij was in ieder geval een topspeler. Is hij dat nog? "Ja, ik vind dat nog steeds."