Ziyech: Van mij mag Wilders 'minder, minder, minder' roepen. Raakt me niet

Ziyech: "Van mij mag Wilders 'minder, minder, minder' roepen. Raakt me niet"

31-12-2016 07:16
20

Hakim Ziyech ondervindt aan den lijve dat hij als Nederlander met een Marokkaanse achtergrond vaker het doelwit is van politiecontroles. Geregeld wordt hij zonder aanleiding van de weg gehaald, vertelt de Ajax-spelmaker in een interview met de Volkskrant.

Onlangs werd Ziyech door een vriend van Schiphol opgehaald na een interlandweek met Marokko en was het weer raak. "We reden niet te hard, maar werden ineens ingesloten. Mijn auto en koffers werden helemaal doorzocht. Het was een vernedering", zegt de middenvelder, die probeert zich daar zo min mogelijk van aan te trekken.

"Iemand als Wilders kan me eigenlijk helemaal niets schelen. Het is duidelijk dat hij Marokkanen haat, maar wat doe je daaraan? Van mij mag hij 'minder, minder, minder' schreeuwen. Dat raakt me niet. Ik ben ermee opgegroeid dat je als Marokkaan in Nederland achterstaat. Dat je twee, drie keer harder moet werken om respect te krijgen. Als je goed presteert, ben je een Nederlander. Als je dat niet doet 'die Marokkaan'. Soms is het zelfs zo dat als je presteert, je alsnog als crimineel wordt weggezet."