Gefileerde Prandelli reageert: 'Er zouden vier versterkingen komen'

Gefileerde Prandelli reageert: 'Er zouden vier versterkingen komen'

31-12-2016 13:14
3

Cesare Prandelli besloot vrijdagavond om al na drie maanden op te stappen bij Valencia. De Italiaanse keuzeheer legt een dag later uit waarom hij een vroegtijdig einde maakte aan de samenwerking met de Spaanse club.

Prandelli laat Valencia achter op de zestiende plaats in de Spaanse competitie. Zaterdagochtend belegde de club een persconferentie, waarbij de leiding de Italiaan van 'weglopen' beschuldigt. Prandelli heeft daar een andere kijk op. "Valencia-eigenaar Peter Lim beloofde me dat er in januari vier spelers zouden worden aangetrokken, maar op 29 december was er opeens het plan om alleen Simone Zaza of een middenvelder te halen. Daarmee gingen we van vier nieuwe spelers plotseling naar slechts eentje."

Het niet nakomen van de beloftes was voor de coach aanleiding om op te stappen. Desondanks doet het vertrek bij Valencia Prandelli pijn, zo vertelt hij aan Marca. "Ik ben er heel verdrietig om, want wanneer een droom ten einde komt, bereiken alle emoties de kade", zo besluit de Italiaanse oefenmeester enigszins poëtisch.