Van der Vaart 'begrijpt er geen reet van': 'Van Basten zag het in me zitten'

Van der Vaart 'begrijpt er geen reet van': 'Van Basten zag het in me zitten'

01-01-2017 11:39
12

Rafael van der Vaart begrijpt het niet dat Marco van Basten niet meer trainer is. In 2008 beleefde de aanvallende middenvelder van FC Midtjylland bij Oranje één van de leukste periodes onder leiding van de voormalig Ajacied en AC Milan-speler.

"Ik vond hem echt goed en begrijp er geen reet van dat hij geen hoofdtrainer meer is of wil zijn", begint Van der Vaart bij Made in the Eredivisie van FOX Sports. "Ik heb hele goede ervaringen met hem. Hij zag het in mij zitten, dus het kan daardoor ook wel een beetje komen. Want dan vind je hem automatisch een goede trainer, zo werkt het in het voetbal. Maar ik maakte met hem alleen maar positieve dingen mee."

Op het EK in 2008 denderde het Nederlands elftal onder Van Basten door de groepsfase. Onder meer Frankrijk en Italië werden in de pan gehakt. Het Rusland van Guus Hiddink knikkerde Oranje in de knock-outfase echter uit het toernooi. "Maar iedereen ging toen weer rekening houden met het Nederlands voetbal", meent Van der Vaart.

"Ik denk wel dat ik mijn transfer naar Real Madrid daaraan te danken had. Ik had ook een goed seizoen achter de rug bij Hamburger SV, maar naar zo’n toernooi… Dat is wel het moment waar grote clubs naar kijken."