Of ik klaar zou zijn voor een club als PSV? Dat denk ik wel

"Of ik klaar zou zijn voor een club als PSV? Dat denk ik wel"

01-01-2017 19:36
14

Alex Pastoor denkt dat hij klaar is om bij een club als - bijvoorbeeld - PSV te werken. In een interview met het Noordhollands Dagblad vertelt de Sparta-trainer dat hij en zijn assistent Michael Reiziger een duo vormen dat in zijn ogen ook voor de Nederlandse top geschikt is. 

"Bij elke club moet de afweging zijn of een trainer een visie en een werkwijze heeft die bij de club passen. En nog belangrijker: of hij de club verder kan helpen. Of hij kan samenwerken met andere mensen, waardoor de organisatie versterkt wordt. Of ik klaar zou zijn voor een club als PSV? Dat denk ik wel", aldus Pastoor.

"De kern van het werk blijft hetzelfde: proberen een team structureel te ontwikkelen. Alleen leg je bij een topclub andere accenten dan bij een club als Sparta. De spelersgroep bij Sparta is onervaren. Daar ga je anders mee om dan met ervaren spelers die ook nog eens miljonair zijn."

Het werk van een trainer staat vooral in het teken van aanpassen, denkt de vijftigjarige oefenmeester. "Je moet insteken op het niveau van jouw groep. Kunnen ze niet voetballen, hou dan op over allerlei tactische verhalen. Zijn ze steengoed, laat ze dan niet in een rijtje staan bij het afronden. Uitdagen, maar niet overvragen. En dat geldt in de hele club. Als je mensen niet uitdaagt, maar aan de andere kant ook de grenzen niet duidelijk aangeeft: nou, heel veel succes in de jungle. En ik denk dat wij, Michael en ik, daar heel goed in zijn. Op alle niveaus."