Update: Gewilde Belgische middenvelder zwicht voor Chinese miljoenen

Update: Gewilde Belgische middenvelder zwicht voor Chinese miljoenen

03-01-2017 17:38
61

Axel Witsel leek zijn loopbaan bij Juventus voort te zetten, maar toen een Chinese club met een grote zak geld langskwam, kon hij geen nee zeggen. 

"Het was geen makkelijke keuze", zegt de Belg in gesprek met Tuttosport. "Aan de ene kant kon ik kiezen voor een geweldig team als Juventus, maar aan de andere kant was dit een aanbieding die ik niet af kon wijzen. Een aanbieding voor de toekomst. De directie van Juventus is prima met me omgegaan en daar kan ik ze alleen maar dankbaar voor zijn. Ik zal juichen voor Juventus en ik hoop dat ze de Champions League winnen. Wie weet zullen we elkaar in de toekomst nog tegenkomen."

Witsel kan in China rekenen op een jaarsalaris van achttien miljoen euro en een verbintenis die doorloopt tot 2020. Het had er alle schijn van dat Juventus er met de spelbepaler vandoor zou gaan, maar Witsel kiest uiteindelijk toch voor een Chinees avontuur. Hij komt over van Zenit-Sint Petersburg, al is het nog wachten op de officiële bevestiging.

Update 03-01, 17.38 uur: Witsel mag zich definitief speler van Tianjin Quanjian noemen. Hij stapt dus niet over naar Juventus, maar zwicht voor het grote geld in de Super League. Eerder stapten Oscar van Chelsea en Carlos Tevez van Boca Juniors al over naar China. De Rode Duivel tekent voor vijf jaar en gaat per week 300.000 euro verdienen.