Klopp vertelde zijn spelers dat ze niet hoefden te komen: Ze konden dat aangeven

Klopp vertelde zijn spelers dat ze niet hoefden te komen: "Ze konden dat aangeven"

02-01-2017 22:56

Liverpool verspeelde dinsdagmiddag wederom punten tegen een 'kleintje' in de Premier League. Tegen Sunderland kwam de ploeg van manager Jürgen Klopp niet verder dan 2-2. Desalniettemin weigerde de Duitser zijn ploeg af te vallen in de media.

"Ik kan niet zo goed uitleggen wat ik zag. Mijn spelers kunnen beter, maar ik weet niet of je je normale niveau kunt halen met zo'n korte periode rust tussen wedstrijden", vertelde Klopp, geciteerd door Voetbal International. Iets minder dan twee dagen geleden speelde Liverpool namelijk nog de topper tegen Manchester City, die met 1-0 knap gewonnen werd.

"Voorafgaand aan de wedstrijd zei ik tegen mijn spelers dat ze niet hoefden op te draven. Zij konden dat gewoon aangeven, zonder dat ik dat ooit bekend zou maken. Niemand kwam naar me toe, wat op zich positief is", vervolgt Klopp, die het tegen Sunderland ook vond ontbreken aan geluk. Middels twee benutte strafschoppen van Jermain Defoe wist Sunderland op de valreep een puntendeling te bewerkstelligen. 

"Dan heb je ook een beetje geluk nodig. Zij hadden geen recht op de vrije trap in de aanloop naar die penalty. Sunderland werkte echter hard en misschien verdienden ze dit punt wel", sluit Klopp zijn analyse af.