China-miljoenen bereiken Eredivisie: Misschien paar spelers van Ajax of PSV

China-miljoenen bereiken Eredivisie: "Misschien paar spelers van Ajax of PSV"

02-01-2017 22:27
9

De Chinese miljoenen gaan snel ook Nederland bereiken. Dat voorspelt zaakwaarnemer Louis Laros. Ajacied Nemanja Gudelj lijkt de eerste te zijn die de Eredivisie verlaat voor de stinkend rijke Chinese competitie, nu hij in de belangstelling staat van Tianjin Teda.

"Ik heb spelers in mijn portefeuille die ook aanbiedingen van Chinese clubs hebben ontvangen. Eerst was China sowieso onbespreekbaar, maar dat is al lang het geval niet meer", zegt Laros in gesprek met Metro. Het zijn lang niet alleen de routiniers die naar China trekken. Ook spelers als Oscar en Axel Witsel, in de bloei van hun loopbaan, trekken naar de Super League.

"Zij vervullen zeker een voortrekkersrol. De keuze komt steeds dichterbij om het wel te doen. Ook voor mijn spelers wordt het steeds interessanter. Qua geld is China al een grote concurrent voor de Engelse competitie, maar over enkele jaren zal dat ook in sportief opzicht het geval zijn", aldus Laros.

Voorzitter van de vereniging van contractspelers (VVCS) Danny Hesp is niet bang voor een leegloop uit Nederland. "Ik zie het niet gebeuren dat de Eredivisie nu leegloopt en dat onze spelers massaal naar China vertrekken. Chinese clubs willen vooral 'namen'. Die hebben wij amper. Misschien dat een paar spelers van Ajax of PSV in aanmerking komen, maar een speler van pakweg FC Utrecht is over het algemeen niet zo interessant."