'Johan Derksen is boos over mijn column in de supporterskrant van Ajax'

'Johan Derksen is boos over mijn column in de supporterskrant van Ajax'

03-01-2017 09:31
18

Johan Derksen heeft het niet zo op Peter R. de Vries, zo meent de misdaadverslaggever, die tegenwoordig ook zaakwaarnemer is. In gesprek met VICE Sports gaat hij in op dat verhaal, maar ook op een mogelijk directeurschap bij Ajax.

Op de site van het makelaarskantoor van De Vries staat een column over Derksen. "Derksen is natuurlijk een man die vaak de halve waarheid of het halve verhaal vertelt. Nou, laat ik dan maar het hele verhaal vertellen. Ik vond het wel aardig om bij ons op de site te zetten: kijk, dit is Johan Derksen in het echt", vertelt De Vries.

"De aanleiding voor zijn houding is namelijk een column die ik een keer over Derksen heb geschreven in de officiële supporterskrant van Ajax. Daar was hij boos over. Wat ik in die column schreef, kon ik gewoon bewijzen en hij heeft dat ook nooit tegengesproken", zegt de makelaar. Dat hij fervent supporter van Ajax is, steekt De Vries niet onder stoelen of banken. In het verleden gaf hij een hint dat een directeurschap bij Ajax hem wel wat leek. Actueel is dat niet meer.

"Nee, dat zie ik echt niet gebeuren", aldus De Vries, die zich richt op zijn bureau. "Dat is waar alles op gericht is, niet om bij een club binnen te komen en daar aan het roer te staan. Ik heb me tijdens die hele Fluwelen Revolutie wel met Ajax bemoeid. Toen ben ik ook naar de aandeelhoudersvergaderingen en rechtszaken geweest. Daar heb ik toen mijn mening over gegeven in de media."

De volledige uitleg van De Vries
De Vries en Derksen hadden aanvankelijk een prima band. De Ajax-volger werd ook geïnterviewd door Voetbal International, in de tijd dat Derksen daar hoofdredacteur was. 'In die maand werd bekend dat een redactiemedewerker van het blad VI zich maandenlang stiekem toegang had verschaft tot de mailboxen van de toenmalige Ajax-voorzitter John Jaakke en assistent-trainer Hennie Spijkerman. Het was een regelrechte e-mailkraak. Een misdrijf.'

'Een misdrijf waar Johan Derksen goede sier mee had gemaakt, als dankbare 'heler' van de gestolen informatie', meent De Vries. Hij schreef dan ook een column, die hieronder te lezen is. Het volledige item op de site van De Vries, die ingaat op zijn verstandhouding met Derksen, is hier te lezen.