Ajax-bekende keert terug naar Nederland na pijnlijke keuze: contract opgezegd

Ajax-bekende keert terug naar Nederland na pijnlijke keuze: contract opgezegd

Gepubliceerd: dinsdag 3 januari 2017 om 09:56di 03-01-2017 om 09:56

John van 't Schip is niet langer de manager van Melbourne City. De Nederlandse oefenmeester heeft zijn contract opgezegd vanwege privé-omstandigheden, zo luidde de berichtgeving van de Australische club.

'Helaas moet de club bekendmaken dat hoofdcoach John van 't Schip is opgestapt, zodat hij kan terugkeren naar Nederland', luidde het Twitter-bericht van Melbourne. "Ik kreeg de keuze tussen mijn familie in Nederland en mijn werk in Australië voor mijn kiezen. Dit was de enige juiste keuze die ik kon maken", vertelde Van 't Schip op de clubsite van Melbourne.

"Ik wilde niet dat mijn privé-omstandigheden een impact op de club zouden hebben, in welke vorm dan ook. Ik denk dat deze beslissing ook niet slecht is voor de club, omdat we de afgelopen drie jaren zorgvuldig een technische staf bij elkaar hebben gebracht", vervolgt de coach. "Ik wil iedereen bij Melbourne City bedanken voor hun steun." 

De oud-international speelde in het verleden elf seizoenen bij Ajax en was in zijn trainersloopbaan ook in talloze seizoenen werkzaam voor de Amsterdammers. Verder trainde hij Melbourne Heart, Guadalajara en FC Twente. Bij Jong Oranje en Oranje was hij assistent-bondscoach.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws