Voetbalnomade Krul kon naar Swaziland: Ik moest diezelfde dag nog beslissen

Voetbalnomade Krul kon naar Swaziland: "Ik moest diezelfde dag nog beslissen"

03-01-2017 15:52
2

André Krul is een echte voetbalnomade. De oud-doelman van FC Utrecht en sc Cambuur heeft een indrukwekkend rijtje landen achter zijn naam staan en kon daar, jawel, Swaziland aan toevoegen.

De nummer vier van dat Afrikaanse land, Manzini Wanderers, wilde de 29-jarige doelman graag een nieuw avontuur aanbieden. Maar zelfs Krul ging dat te ver. Na uitstapjes in Malta, Colombia, Puerto Rico, Japan en België bedankte hij voor deze klus, ook al heeft hij zin om meer van de wereld te zien.

"Maar Swaziland? Dat paste niet helemaal in mijn carrièreplanning. Ik moest dezelfde dag nog beslissen", zegt Krul tegen Voetbal International over de kans die zich twee weken geleden voordeed. "Ik heb vrij snel nee gezegd. Het is niet het niveau wat ik op dit moment ambieer. Bovendien was het financieel niet heel erg aantrekkelijk. Nee, dan kijk ik liever nog even verder."

Zijn laatste club was de nieuwe Japanse club Iwaka, dat op het achtste niveau moest beginnen en waar Japanse spelers na de training in het magazijn van hoofdfinancier en sportmerk Under Armour moesten werken. Zijn nieuwe droom? "Als klein jongetje droomde ik al van Zuid-Europa. Die droom is er nog steeds. Maar ook Noord-Amerika lijkt me wel wat. Daar liepen al contacten in de tijd dat ik nog in Japan speelde. Na Zuid-Amerika en Azië wil ik wel een nieuw continent ontdekken, wat overigens niet inhoudt dat ik niet opensta voor een Nederlandse club", aldus Krul.