Leicester troeft buitenlandse topclubs officieel af en betaalt 17,5 miljoen euro

Leicester troeft buitenlandse topclubs officieel af en betaalt 17,5 miljoen euro

03-01-2017 18:10
2

Wilfred Ndidi mag zich officieel speler van Leicester City noemen. De kampioen van Engeland bevestigt dinsdag dat de verdedigende middenvelder (20) overkomt van Racing Genk.

Ndidi onderging in december al een medische keuring en gaat zijn handtekening zetten onder een contract tot medio 2022, zodra hij een werkvergunning heeft gekregen. Dat is een formaliteit. De Nigeriaanse middenvelder krijgt bij de regerend landskampioen het shirt met rugnummer 25.

Leicester schrijft op het digitale thuis dat de club een hele rits Europese topclubs heeft afgetroefd voor Ndidi, die dit seizoen veel indruk maakte in België en Europa. Hij speelde pas twee jaar bij Genk. De Belgische club wordt sinds kort geleid door Nederlander Albert Stuivenberg.

Met de deal is naar verluidt 17,5 miljoen euro gemoeid. Ndidi moet bij Leicester het vuile werk gaan opknappen op het middenveld, zoals N'Golo Kanté dat vorig seizoen met veel succes deed. Hij speelt inmiddels bij Chelsea. Leicester is de huidige nummer veertien van de Premier League.