Vertrek uit Eredivisie: 'Ik denk dat de bondscoach deze transfer zal toejuichen'

Vertrek uit Eredivisie: 'Ik denk dat de bondscoach deze transfer zal toejuichen'

04-01-2017 07:03
18

Riechedly Bazoer denkt dat Danny Blind zijn transfer naar VfL Wolfsburg goedkeurt. Doordat de middenvelder bij Ajax op een zijspoor belandde, is hij uit beeld geraakt bij het Nederlands elftal.

"Ik heb nog geen contact met de bondscoach gehad, maar denk wel dat hij deze transfer zal toejuichen", zegt Bazoer in De Telegraaf. "Ik hoop dat hij weer aan me gaat denken als ik hier veel wedstrijden speel en ik weer word opgeroepen voor Oranje."

Een vertrek bij Ajax was in de ogen van Bazoer voor alle partijen het beste. "Jairo Riedewald, Kenny Tete en Anwar El Ghazi, die eigenlijk in hetzelfde schuitje zaten, zal ik van Nederland missen. Maar mijn moedertje het meeste. Na de trainingen ging ik vaak even lekker bij haar langs in Utrecht."

Zijn transfer is er wel een met gemengde gevoelens. "Vorig jaar heb ik onder Frank de Boer veel gespeeld, maar vervolgens kwam Bosz en zat ik voornamelijk op de bank. Ik ben echter vooral blij met de ontwikkeling die ik in die drie jaar heb kunnen doormaken. Nadat ik van PSV naar Ajax kwam, denk ik dat ik een betere speler ben geworden. Maar het is jammer dat is op deze manier weg moest."