Feyenoord in onzekerheid over Van Beek: 'Hij kan zich laten zien als alternatief'

Feyenoord in onzekerheid over Van Beek: 'Hij kan zich laten zien als alternatief'

05-01-2017 08:30
2

Voor Feyenoord is de fitheid van Sven van Beek een punt van zorg. Toch dringt trainer Giovanni van Bronckhorst niet aan op defensieve versterkingen in januari.

"Hij heeft een probleem met een teen", legt Van Bronckhorst uit in het Algemeen Dagblad. "Hij loopt nu vooral in de duinen op een zachte ondergrond." Hoe lang Van Beek nog uit de roulatie is, valt niet te zeggen. De 22-jarige verdediger kwam dit seizoen nog niet in actie. De oefenmeester is evenwel tevreden over zijn huidige selectie.

Wedden

Meer odds

"We hebben nog vier centrale verdedigers en bovendien kan jeugdspeler Mats Knoester zich hier op het trainingskamp laten zien als alternatief", aldus de oefenmeester. "We hebben voor de winterstop ook geen gebruik kunnen maken van Sven en toen speelden we nog eens zes extra wedstrijden in Europa. Wessel Dammers deed het bijvoorbeeld goed tegen Manchester United."

Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden vormen dit seizoen het centrale verdedigingsduo van Feyenoord. Terence Kongolo is het belangrijkste alternatief, terwijl ook Dammers een optie is.