Ex-Ajacied in pijnlijk rijtje van grootste flops van de Schotse competitie

Ex-Ajacied in pijnlijk rijtje van grootste flops van de Schotse competitie

05-01-2017 12:15

Derk Boerrigters periode is uitgelopen op een fiasco. De ex-Ajacied wordt zelfs één van de grootse flops van de Schotse competitie genoemd.

Het Schotse medium The Herald heeft een lijst opgesteld met de zes grootse flops van de Schotse Premier League. Daarin prijkt Boerrigter, tussen 2013 en 2016 speler van Celtic, op de vierde plek. De Schotten namen de aanvaller destijds voor 3,5 miljoen euro over van Ajax. Boerrigter wist niet te overtuigen, 'ondanks dat hij uit dezelfde woonplaats komt als Jan Vennegoor of Hesselink', schrijft The Herald

Wedden

Meer odds

'In totaal zou hij één keer scoren in meer dan vijfhonderd minuten voor Celtic, tot de club er een einde aan maakte. Het eindigde met een periode van twee jaar zonder speelminuten', aldus het medium. Een andere naam in de lijst is Joey Barton. Het probleemkind werd in november van het afgelopen jaar op straat gezet door het Schotse Rangers FC na wangedrag. Toch bleek een club het nog aan te durven met Barton: hij speelt momenteel bij Burnley in de Engelse Premier League.

De top-zes van The Herald: Joey Barton, Paul Bernard, Mirsad Beslija, Walter Rojas, Rafael Scheidt en Derk Boerrigter.