Kunstgrasvelden in Eredivisie dramatisch, Feyenoord koploper in veldencompetitie

Kunstgrasvelden in Eredivisie dramatisch, Feyenoord koploper in veldencompetitie

05-01-2017 12:33
31

Feyenoord is niet alleen lijstaanvoerder van de Eredivisie. Ook in de veldencompetitie van de VVCS troeft de Rotterdamse club alle concurrenten af.

Aanvoerders van alle Eredivisie-teams geven na een wedstrijd hun mening over het bespeelde veld. De minimale score is een 1, het hoogst haalbare is een 5. Feyenoord zit dicht op dat laatste getal: het veld in De Kuip krijgt van de voetballers maar liefst een 4,8. Ook de velden van AZ (4,4), Vitesse (4,3), FC Utrecht (4,2), FC Groningen en PSV (beide een 4) zijn als uitstekend beoordeeld. Ajax blijft achter op een schamele elfde plek met een 3,5. 

Opvallend - of juist niet - zijn de lager geklasseerde velden. Alle kunstgrasvelden die de Eredivisie rijk is worden slecht beoordeeld. Excelsior, Roda JC, Sparta, Heracles, ADO en PEC spelen allen op kunstgras en dat zullen ze weten ook: met cijfers variërend van 2,8 tot 1,7 staan zij onderaan het klassement. PEC bezit in de winterstop het slechtste veld van alle Eredivisie-clubs: met een 1,7 blijft het ADO en Heracles maar net voor.