Update: Ajax bevestigt Gudelj-transfer: Serviër krijgt salaris tot 25 januari

Update: Ajax bevestigt Gudelj-transfer: Serviër krijgt salaris tot 25 januari

05-01-2017 18:09
71

Nemanja Gudelj gaat Ajax definitief verlaten. De Servische middenvelder zet zijn carrière voort bij Tianjin Teda in China. Ajax heeft een akkoord bereikt met de Chinese club over een transfer van Gudelj.

Dat meldt De Telegraaf. Gudelj was persoonlijk al akkoord met Tianjin, maar een overeenkomst tussen Ajax en de Chinezen was er nog niet. Nu wel. Gudelj tekent in China voor drie jaar. De Amsterdammers ontvangen een transferbedrag van vijf miljoen euro. Dat is een miljoen minder dan Ajax in 2015 aan AZ betaald heeft voor de Serviër.

Gudelj werd donderdagochtend in Utrecht en Amsterdam gekeurd. De Telegraaf schrijft dat Gudelj in China vijf miljoen euro netto per jaar gaat verdienen. Ook krijgt de Serviër twee miljoen euro tekengeld overgemaakt. Tot 2020 gaat hij in totaal zeventien miljoen euro netto opstrijken.

De situatie tussen Ajax en Gudelj is in november vorig jaar ontploft. Onder trainer Peter Bosz werd de middenvelder gepasseerd en daar kon Gudelj maar moeilijk mee omgaan. Hij weigerde wegens 'motivatieproblemen' op de bank te zitten in de wedstrijd tegen AZ. Dat ging er bij Ajax niet in waarop de club hem direct uit de selectie heeft gezet. Ook een verzoeningsgesprek met Bosz en de directie leidde tot niets.

Update 18:09: Ajax heeft de transfer van Gudelj bevestigd. De Serviër staat nog tot 25 januari ingeschreven als speler van de Amsterdamse club. Volgens Voetbal International heeft Ajax een doorverkooppercentage van twintig procent op laten nemen in de overeenkomst tussen de club en Tianjin Teda. Volgens het weekblad ligt de transfersom een half miljoen euro hoger dan De Telegraaf meldt. Niet vijf miljoen, maar 5,5 miljoen.