Pique hekelt Spaanse arbiters: We willen voetbal spelen, geen roulette

Pique hekelt Spaanse arbiters: "We willen voetbal spelen, geen roulette"

06-01-2017 08:43
13

Gerard Pique had geen goed woord over voor de arbitrage na de 2-1 nederlaag van FC Barcelona tegen Athletic Bilbao in de strijd om de Copa del Rey. Volgens de verdediger maakte scheidsrechter David Fernández Borbalán er een potje van.

"We willen voetbal spelen, geen roulette", zijn de duidelijke woorden van Pique tegenover El Mundo Deportivo. Fernández Borbalán weigerde Barcelona strafschoppen te geven voor overtredingen op Neymar en Pique zelf. "Het waren duidelijk penalty's, maar we weten hoe het werkt. We hebben gezien wat er gebeurde bij Real Madrid – Sevilla. Dat past precies in die lijn."

Dat Athletic in de slotfase alsnog twee rode kaarten kreeg, is voor de 29-jarige Pique slechts een doekje voor het bloeden. "Als zij het duel eindigen met negen man, is dat omdat ze ons alleen met overtredingen konden stoppen. Het is jammer dat de gelijkmaker niet meer viel, maar ik ben nog optimistisch." De return in Camp Nou staat woensdag op het programma.

Overigens floot Fernández Borbalán in december de Europa League-wedstrijd tussen Feyenoord en Fenerbahçe. Hij stond er toen op in het geel te fluiten, waardoor de Turken niet in hun gele thuistenue konden spelen. Feyenoord werd daardoor gedwongen in het uittenue te spelen, omdat de donkere broekjes anders overeen zouden komen.