'Sylvana Simons steekt haar nek uit, maar wat heeft het haar opgeleverd? Niets'

'Sylvana Simons steekt haar nek uit, maar wat heeft het haar opgeleverd? Niets'

06-01-2017 09:52
104

De Z in Generatie Z staat voor 'zacht'. Dat stelt Vitesse-trainer Henk Fraser, die zich stoort aan het 'truttige gedrag' van veel spelers in het hedendaagse voetbal.

Fraser vindt dat er ook bij Vitesse 'te lieve' voetballers rondlopen. Toch is hij voorzichtig. "Willem van Hanegem zei laatst tegen me dat ik ben veranderd: Je was altijd open en eerlijk en gaf altijd je mening. Dat doe je niet meer. Maar dat kan ik door mijn positie bij Vitesse niet meer", aldus de Vitesse-trainer tegen Voetbal International.

"Ik durf mijn mening niet zomaar te geven over Surinamers of Marokkanen in Nederland", vervolgt hij. "Ik heb ervoor gekozen dat ik wil slagen als gekleurde trainer en niet om verwikkeld te raken in een discussie waarin ik toch nooit gelijk krijg. Want er zijn nu eenmaal niet veel gekleurde trainers die op het hoogste niveau werken. Waarom niet?"

Fraser zou hoe dan ook 'veel scherper' willen zijn op zijn mede-Surinaamse Nederlanders. "Omdat ik vind dat de voetballers van nu veel beter kunnen. Nu irriteer ik me soms mateloos. Tegenwoordig vinden Surinaamse voetballers een eigen kledinglijn belangrijker. Ik kan er nog veel meer over zeggen maar als ik dat doe, werkt het voor mezelf averechts. Ik heb helemaal niets met Sylvana Simons, maar ze steekt wel haar nek uit. Kijk wat het haar heeft opgeleverd. Niets."