Ajax-trainer Bosz heeft transferprioriteit en kan markt op: 'Directe versterking'

Ajax-trainer Bosz heeft transferprioriteit en kan markt op: 'Directe versterking'

06-01-2017 14:09
56

Ajax heeft één prioriteit op de transfermarkt: een vleugelaanvaller. Dat vertelt trainer Peter Bosz in gesprek met het Algemeen Dagblad, De Telegraaf en Voetbal International.

De oefenmeester mikt op een aanvallende versterking voor de Amsterdammers, maar gaat niet koste wat kost een versterking halen. Het is duidelijk dat er bij Ajax financiële ruimte is voor versterkingen. Bosz sprak tijdens het trainingskamp in Portugal ook met Leo van Wijk, voorzitter van de rvc van Ajax, over de mogelijkheden voor versterkingen.

Ajax gaat dus vol voor een vleugelspits. "Maar alleen als die speler echt een directe versterking is. En dat is lastig in de winterstop. Zo niet, gaan we gewoon door", benadrukt Bosz. "De intentie is bij iedereen duidelijk. We hopen nog een vleugelaanvaller aan de selectie toe te voegen. Ook de rvc steunt ons daarbij, er is ruimte om te investeren."

In de tussentijd gaat directeur spelersbeleid Marc Overmars ook gesprekken aan met Lasse Schöne, die bij Ajax een aflopend contract heeft. Er is al gesproken, zo luidde de lezing van de speler.