Bosz 'vaste klant' op eerste hulp: 'Regelmatig gaten in mijn hoofd'

Bosz 'vaste klant' op eerste hulp: 'Regelmatig gaten in mijn hoofd'

06-01-2017 16:39
7

Met Peter Bosz heeft Ajax een durfal in huis. De trainer was dat vroeger al, en in het heden langs de lijn bij Ajax blijft hij ook graag zijn grenzen verleggen.

"Als kind was ik een wildebras en durfde ik veel", zegt Bosz op de website van Ajax. "Volgens mijn ouders kwam ik regelmatig thuis met gaten in mijn hoofd en was ik vaste klant op de eerste hulp. Zelf weet ik er niet zoveel meer van, maar als ik naar mijn kale hoofd kijk met al die littekens, moet dat wel kloppen."

Bosz zegt op een aantal gebieden nog steeds een durfal te zijn. "Hou ouder ik word, hoe meer grenzen ik verleg. Op voetbalgebied durf ik alles. Daarin ken ik geen grenzen. Ik probeer altijd verder te komen. Vroeger als speler, daarna ook als trainer."

Komend jaar wil hij zijn grenzen verder verleggen. "Ik ben nu in de positie dat ik bij clubs terechtkom die op hoog niveau spelen. Dat is heel mooi. Komend jaar wil ik de grenzen van mijn kunnen op dat gebied zo ver mogelijk uitbreiden. Ik wil ook meer kennis opdoen over wat er allemaal komt kijken bij het werken voor een grote club. Bij Ajax is het toch anders dan bij Vitesse of Heracles."