Gudelj reageert voor het eerst op miljoenentransfer: 'Beste stap in mijn carrière'

Gudelj reageert voor het eerst op miljoenentransfer: 'Beste stap in mijn carrière'

06-01-2017 21:00
35

Nemanja Gudelj ziet zijn overstap van Ajax naar het Chinese Tianjin Teda niet per se als een stap terug. De Serviër ging naar eigen zeggen niet over één nacht ijs bij zijn keuze voor het Aziatische land, waar met miljoenen wordt gesmeten.

"Ik heb er lang over nagedacht voordat ik besloot naar China te gaan", zegt Gudelj in gesprek met Mozzart Sport. Zijn transfer werd donderdag beklonken. Hij gaat zo'n vijf miljoen euro per jaar verdienen. "Ik had verschillende aanbiedingen van Europese clubs, maar ik heb overlegd met de mensen die ik vertrouw om te zien wat de beste stap in mijn carrière zou zijn."

De keuze viel dus op China. Gudelj heeft zich al verdiept in het Aziatische land. "De Chinese competitie groeit snel en zal alleen maar sterker worden. De Chinese clubs hebben zwaar geïnvesteerd. Ik weet dat alles anders is dan in Europa, maar dit is een nieuwe uitdaging. Ik ben er klaar voor en zeer gemotiveerd", aldus de 25-jarige middenvelder.

Gudelj hoopt overigens gewoon in beeld te blijven voor de Servische nationale ploeg. "Ik zal het maximale geven om aan de verwachtingen te blijven voldoen, zodat ik voor mijn land kan blijven uitkomen. Het WK in Rusland is het doel."