'Ondanks een tegenvallend half jaar staan we derde en hangen we er aan'

'Ondanks een tegenvallend half jaar staan we derde en hangen we er aan'

06-01-2017 21:44
3

Phillip Cocu is vastbesloten om in de tweede seizoenshelft het gat met koploper Feyenoord te dichten. De PSV-trainer erkent dat daar wel een beetje geluk en wat misstappen van de concurrentie bij komen kijken.

"De groep moet grotendeels fit blijven en spelers moeten weer hun topvorm bereiken. Het team moet stabieler presteren en wat effectiever opereren dan in de eerste seizoenshelft", zegt Cocu tegen Omroep Brabant. De oefenmeester ziet al met al dat de schade nog meevalt. "Ondanks een tegenvallend half jaar staan we derde en hangen we er nog aan en dat geeft een stimulans."

"Er zijn scenario's denkbaar dat Feyenoord ook nog punten gaat verspelen", vervolgt Cocu. "Psychologisch kan er in de titelstrijd nog van alles gaan meespelen. De eerste wedstrijden zullen we op onze vertrouwde manier gaan spelen. Het zou kunnen dat we in de slotfase van de competitie nog een soort alles-of-niets variant uit de kast halen."

PSV versterkte zich met Marco van Ginkel, volgens Cocu van de buitencategorie, maar veel meer vuurwerk hoeft er niet te worden verwacht. Ook bij een vertrek van Luciano Narsingh is het niet gezegd dat de Eindhovenaren in actie komen. "Daarvoor is deze selectie breed genoeg en komen er ook talenten aan. Maar het is pas begin januari, dus er kunnen nog wel zaken gaan spelen."