'Wang tekent overeenkomst van 2,5 miljoen én komt met aanvullende eisen'

'Wang tekent overeenkomst van 2,5 miljoen én komt met aanvullende eisen'

06-01-2017 22:10
30

ADO Den Haag heeft goed bericht gekregen van eigenaar Hui Wang en United Vansen. De Chinees heeft zijn handtekening gezet onder een overeenkomst die hem verplicht om de 2,5 miljoen euro die hij de club schuldig is, over te maken.

Dat meldt Voetbal International. Overleg tussen Wang, Ben Knüppe en Job van der Have heeft er toe geleid dat United Vansen aan haar verplichtingen zal voldoen. Van der Have beheert de ADO-aandelen van de Chinees, terwijl Knüppe de plaats van Wang inneemt als voorzitter van de raad van commissarissen.

De overeenkomst kan worden gezien als een succes voor het tweetal, dat door de rechter tijdelijk is aangesteld. Het is nog niet duidelijk wanneer Wang het geld overmaakt. De veelbesproken zakenman kwam na het tekenen van de deal plots toch weer met aanvullende eisen op de proppen. Dat lijkt echter weinig kans van slagen te hebben, omdat hij weinig zeggenschap meer heeft.

Overigens worden de miljoenen van Wang niet rechtstreeks op de rekening van ADO gestort, maar op een tussenrekening die wordt beheerd door een onafhankelijke notaris. Dat was een verzoek van de Haagse club, die op die manier over elke betaling verantwoording kan afleggen.