Robben denkt na over vervolgstap: 'Kan niet zeggen dat China geen optie is'

Robben denkt na over vervolgstap: 'Kan niet zeggen dat China geen optie is'

07-01-2017 12:59
16

Arjen Robben sluit een transfer naar China niet uit. De Nederlander zit momenteel in contractonderhandelingen met Bayern München, maar kijkt ook om zich heen. 

De laatste maand gingen vele voetballers hem voor. Onder meer Oscar, Carlos Tevez en Ajacied Nemanja Gudelj vertrokken naar China voor het grote geld. "Je moet veel afwegingen maken voor een overstap naar China", zegt Robben tegen Bild. "Iedereen moet dat voor zichzelf doen. Daarom kan je niet zeggen dat het geen optie is. Maar je moet ook niet zeggen dat je erheen wil. Tuurlijk denk ik vooruit en praat ik met mijn vrouw."

Robben maakt het seizoen bij Bayern af en de kans is aanwezig dat hij nog een seizoen in Duitsland blijft. Daarna gaat hij zich oriënteren op een nieuwe stap in zijn voetballeven. "Het is een gevoelskwestie. Mijn familie staat op de eerste plaats. De levenservaring om bijvoorbeeld in China of in Amerika te wonen, komt misschien nog wel. Misschien ga ik ook wel meteen terug naar huis", doelt hij op een terugkeer naar Nederland.