Slechte FA Cup-dag voor Nederlanders: Everton, Swansea en Stoke sneuvelen

07-01-2017 18:10

Een tegenvaller voor Ronald Koeman en zijn Everton. Het FA Cup-avontuur zit er na zaterdag op. In de derde ronde werd er op het eigen Goodison Park met 2-1 verloren van Leicester City. Ook Stoke City en Swansea City werden uit het bekertoernooi geknikkerd.

Everton speelde tegen regerend Premier League-kampioen Leicester met een sterk elftal. Koeman koos voor een sterk team. Ook The Foxes speelden op volle oorlogskracht, al ontbraken Jamie Vardy (geschorst) en Riyad Mahrez (Afrika Cup). In de tweede helft werd de wedstrijd opengebroken door Romelu Lukaku. In de 63e minuut scoorde Belgische spits op aangeven van Gerard Deulofeu.

Invaller Ahmed Musa zorgde voor de grote ommekeer. De oud-speler van VVV-Venlo scoorde in de 66e en de 71e minuut. In de resterende twintig minuten ging Everton hartstochtelijk op jacht naar de gelijkmaker, maar die viel niet meer.

Hull City won in eigen huis met 2-0 van Swansea. Abel Hernández en Josh Tymon maakten de goals voor The Tigers, die voor het eerst onder leiding stonden van de nieuwe manager Marco Silva. Leroy Fer en Mike van der Hoorn deden negentig minuten mee bij Swansea. Stoke City ging in eigen huis pijnlijk onderuit tegen Wolverhampton Wanderers: 0-2. Erik Pieters, Bruno Martins Indi én Ibrahim Afellay stonden in de basis bij Stoke.