Bosz trapt op rem Ajacied: 'Dit was levensgevaarlijk, man. Kon gewoon niet'

Bosz trapt op rem Ajacied: 'Dit was levensgevaarlijk, man. Kon gewoon niet'

Gepubliceerd: zondag 8 januari 2017 om 07:00zo 08-01-2017 om 07:00

Als het aan Tim Krul had gelegen, had hij twee weken na zijn zomertransfer van Newcastle United naar Ajax al zijn debuut gemaakt. Peter Bosz moest op de rem trappen.

Krul kwam met de naweeën van een zware knieblessure binnen bij Ajax en lijkt in het nieuwe jaar pas volledig fit. "Ik probeer altijd begrip op te brengen voor de spelers en het helpt om met die jongens te praten", aldus Bosz over zijn huidige reservedoelman tegen De Telegraaf. "Tim is een geweldige jongen om mee te werken, maar hij is een ras-optimist."

"Toen hij bij ons kwam, hadden wij het idee dat hij binnen twee weken volledig met ons mee zou trainen. Ik hou van zijn enthousiasme, maar hij wilde al bij Jong Ajax meedoen terwijl hij nog geen groepstraining had meegedaan. Het moet ook reëel zijn en dit was levensgevaarlijk, man. Tim is met dat lange lichaam van hem natuurlijk ook niet de meest soepele en dan met zo'n kruisbandblessure. Wat hij wilde, kon gewoon niet."

Bosz had gehoopt sneller over Krul te kunnen beschikken. "Het was natuurlijk de bedoeling dat Tim de korte periode tussen het vertrek van Jasper Cillessen en het fit zijn van Krul zou overbruggen. Maar Tim was nog niet fit en André (Onana, red.) heeft het gewoon goed gedaan en is betrouwbaar. Dat neem je allemaal mee in de keuze voor de rest van het seizoen. Aan de ene kant is het luxe, al is het voor Tim natuurlijk een heel vervelende situatie."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet Krul in de tweede seizoenshelft een kans krijgen bij Ajax?

Ja
45%
Nee
55%
(784 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws