'Heerenveen kan overbodige Thern slijten aan eredivisionist na tip Lodeweges'

'Heerenveen kan overbodige Thern slijten aan eredivisionist na tip Lodeweges'

08-01-2017 07:54
7

De Eredivisie-club met belangstelling voor Simon Thern is bekend. De middenvelder van sc Heerenveen kan een (tijdelijke) transfer naar PEC Zwolle maken.

Dat meldt FeanOnline. PEC is op zoek naar een nieuwe middenvelder, kreeg nul op het rekest voor Cambuur-uitblinker Sander van de Streek en lijkt het nu te proberen bij Heerenveen. Thern zou in beeld zijn gekomen bij de Zwolse club door een tip van oud-trainer Dwight Lodeweges.

Lodeweges werkte in het verleden samen met Thern. Met succes, want de 24-jarige Zweed beleefde toen zijn beste periode in Friesland, met zeven doelpunten in 27 wedstrijden. Een enkelblessure wierp hem echter ver terug. Het is niet bekend of Thern openstaat voor een huurtransfer naar PEC Zwolle, de huidige nummer zestien van de Eredivisie.

PEC lijkt wel kansrijk, getuige de uitspraken van Thern eerder dit weekend in de Leeuwarder Courant. "Eerlijk gezegd blijf ik liever in Nederland. Niet dat ik voor mijn gevoel zou falen bij een terugkeer naar Zweden, maar mijn beste jaren als voetballer komen nog, als het goed is. Ik vind dat ik die niet in mijn thuisland moet doorbrengen."