Update: Podolski 'weet helemaal niets' van naderende China-move

Update: Podolski 'weet helemaal niets' van naderende China-move

08-01-2017 21:22
10

In China staat men op het punt de volgende grote naam te verwelkomen. Lukas Podolski is op weg naar Beijing Guoan, dat hem overneemt van Galatasaray.

De Chinese en Turkse club onderhandelen sinds de start van 2017 over een mogelijke transfer van Podolski (29) en beginnen elkaar te naderen. Dat bevestigt technisch directeur Levent Nazifoglu van Galatasaray. "De transfer zit in de afrondende fase", aldus Nazifoglu op een persconferentie.

Het liefst had Galatasaray de wereldkampioen van 2014 niet verkocht. "Maar de speler zelf heeft de voorkeur voor een stap naar China", zegt Nazifoglu. "We verwachten binnen een week een akkoord te bereiken met de andere club."

Podolski traint op dit moment nog in Antalya mee met Galatasaray, maar kan ieder moment opgeroepen worden om af te reizen naar China. De 129-voudig international van Duitsland speelt sinds de zomer van 2015 voor Galatasaray, dat hem overnam van Arsenal. Door fysieke problemen scoorde hij dit seizoen pas drie keer in de Turkse Süper Lig.

Update 21.22: Podolski ontkent dat hij gaat verkassen naar China. De Duitse ster van Galatasaray weet 'helemaal niets' van een naderende transfer, laat hij zondagavond weten aan Sky Sports News. "Geruchten zijn er altijd, dit jaar en ook volgend jaar. Ik weet nergens van. Maandag train ik gewoon in Istanbul."