De Koning zet talent terug: 'Hebben gekozen om de selectie te versterken'

De Koning zet talent terug: 'Hebben gekozen om de selectie te versterken'

08-01-2017 11:25

Go Ahead Eagles hoopt Jerry van Ewijk en Mohamed Hamdaoui nog deze maand te slijten. Beide aanvallers zijn sinds 2015 actief voor de club uit Deventer, maar het tweetal bevindt zich al een tijdje op een zijspoor. 

Dat weet De Stentor. Van Ewijk speelde dit seizoen nog helemaal niet voor het eerste elftal, terwijl Hamdaoui slechts één keer mocht invallen. Tegen sc Heerenveen (1-3 verlies) kwam Hamdaoui acht minuten in actie. De aanvallers trainen op dit moment bij de beloften van Go Ahead Eagles. Dennis Bekking, technisch manager van de club, bevestigt dat dat voorlopig niet zal veranderen. "Ze mogen inderdaad weg en in dat opzicht is er weinig veranderd", aldus Bekking. "We hopen ze deze maand te verkopen of te verhuren."

Ook Thijs Dekker zal zich voorlopig nog niet bij de selectie van Hans de Koning hoeven te melden. Voor de winterstop trainde het talent mee met het eerste elftal, maar in het nieuwe jaar is Dekker weer aangesloten bij de beloften. "Wij hebben ervoor gekozen om de selectie deze winter te versterken en denken dat het voor Thijs beter is om het seizoen bij de beloften af te maken", aldus De Koning. "Hij doet nu een stapje terug maar als het goed is, maakt hij er straks twee vooruit."