'Geweldig gesprek' met Twente-selectie: 'Ze waren helemaal niet tevreden'

'Geweldig gesprek' met Twente-selectie: 'Ze waren helemaal niet tevreden'

09-01-2017 09:00
7

De selectie van FC Twente is met een zevende plek in de Eredivisie helemaal niet tevreden. In de tweede competitiehelft moet er meer uitgehaald worden. Trainer Rene Hake had op het trainingskamp een gesprek met zijn selectie.

"Het was een geweldig gesprek", zegt hij in TC Tubantia. "De spelers reageerden superambitieus, heel volwassen en to the point. Nog voor wij als staf de richting konden bepalen, kwamen zij onafhankelijk van elkaar tot de conclusie dat de lat omhoog moet en dat er hogere eisen aan de uitvoering moeten worden gesteld. Ze willen vooruit. Het mooie is dat ze helemaal niet zo tevreden waren over de eerste competitiehelft, omdat ze vinden dat ze onderweg veel te veel hebben laten liggen."

Hake is ervan overtuigd dat de positiviteit resultaten gaat opleveren. "Het is altijd afwachten hoe zo'n elftal reageert op een paar tegenslagen. Die hebben we tot dusverre nog niet echt gehad. Maar eerlijk gezegd verwacht ik niet dat deze groep een enorme dip krijgt. Als ik zie hoe gretig ze zijn en met wat voor intensiteit ze trainen, dan geloof ik eerder dat we in de tweede competitiehelft ons niveau gaan opkrikken."