NAC kaapt 'grote aankoop' van Cambuur half jaar na transfer weg

NAC kaapt 'grote aankoop' van Cambuur half jaar na transfer weg

09-01-2017 09:32
7

NAC Breda heeft zich versterkt met Chiro N'Toko. De centrale verdediger komt over van concurrent SC Cambuur en tekent een contract voor anderhalf jaar in Breda.

De 28-jarige verdediger speelt al jaren in de Jupiler League en was voorheen een vaste waarde bij FC Eindhoven. In de zomer nam Cambuur hem over, maar het verblijf van N'Toko in Leeuwarden verliep niet fantastisch. Technisch directeur Gerald van den Belt van Cambuur: "Chiro is bij Cambuur binnengehaald als sterkhouder en topaankoop. Mede door blessures is hij helaas weinig aan spelen toegekomen."

"Daarnaast heeft Omar El Baad een positieve ontwikkeling doorgemaakt en hebben we met Erik Bakker en Robbert Schilder extra opties centraal achterin. Voor Chiro is er daardoor een ander perspectief ontstaan en daarom is deze oplossing voor alle partijen het meest wenselijk", stelt Van den Belt.

Technisch directeur Hans Smulders van NAC is blij: "Chiro heeft de afgelopen jaren bewezen een zeer goede verdediger te zijn en hij weet als geen ander wat er in de Jupiler League wordt gevraagd. (…) Zijn passievolle karakter past goed bij NAC, dus ik ben blij dat een speler met zijn kwaliteiten voor onze club heeft gekozen."