ADO-fans grijpen naast prestigieuze FIFA-prijs na knuffelregen in De Kuip

ADO-fans grijpen naast prestigieuze FIFA-prijs na knuffelregen in De Kuip

09-01-2017 19:05
13

De fans van ADO Den Haag hebben naast de FIFA Fan Award gegrepen. De prijs die maandag tijdens het FIFA-gala in Zürich voor het eerst werd uitgereikt door de wereldvoetbalbond ging naar de aanhang van Liverpool en Borussia Dortmund.

De supporters van ADO dankten de nominatie aan hun hartverwarmende actie tijdens het uitduel met Feyenoord in september. De Haagse bezoekers gooiden tijdens de wedstrijd in De Kuip honderden knuffels in een vak waar zieke kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis zaten. Vanuit de hele wereld kon de actie op waardering rekenen.

De FIFA Fan Award gaat desondanks naar de fans van Liverpool en Dortmund, die tijdens het onderlinge Europa League-duel gezamenlijk stilstonden bij de Hillsborough-ramp. Ze zongen urenlang 'You'll Never Walk Alone'. Ook de supporters van IJsland maakten kans vanwege hun positieve inbreng tijdens het EK in Frankrijk.

Met 22,71 procent van de stemmen eindigden de ADO-fans als derde. De Dortmund- en Liverpool-aanhang tikten bijna de 46 procent aan.