Alleen Bayern-ster doorbreekt Spaanse hegemonie in FIFA-elftal van het jaar

Alleen Bayern-ster doorbreekt Spaanse hegemonie in FIFA-elftal van het jaar

09-01-2017 19:20
29

Het FIFA Wereldelftal van het Jaar wordt bijna volledig gedomineerd door spelers van Real Madrid en FC Barcelona. Doelman Manuel Neuer van Bayern München is de vreemde eend in de bijt, bleek maandagavond tijdens de FIFA Football Awards in Zürich.

Neuer is de enige speler in het sterrenelftal van de wereldvoetbalbond en de internationale spelersvakbond die het afgelopen jaar niet actief was voor één van de Spaanse grootmachten. Het betekent dat er onder meer geen enkele speler uit de Premier League is geselecteerd. Paul Pogba (Manchester United) was dichtbij, maar kwam twee stemmen te kort ten opzichte van Toni Kroos.

Real Madrid is daardoor hofleverancier met vijf spelers. Behalve Kroos behoren Sergio Ramos, Marcelo, Luka Modric en Cristiano Ronaldo tot het team. Barcelona levert vier spelers: Gerard Piqué, Andrés Iniesta, Luis Suárez en Lionel Messi. Dani Alves staat rechtsback, maar hij verruilde de Catalanen afgelopen zomer voor Juventus.

Naast de toppers uit de Premier League, is onder meer Antoine Griezmann een opvallende afwezige. De Fransman reikte met Atlético Madrid tot de Champions League-finale en maakt wél kans op de titel Wereldspeler van het Jaar.