Ranieri wint FIFA-prijs door voetbalsprookje Leicester: Ik word gek

Ranieri wint FIFA-prijs door voetbalsprookje Leicester: "Ik word gek"

Gepubliceerd: maandag 9 januari 2017 om 19:36ma 09-01-2017 om 19:36

Claudio Ranieri is maandagavond tijdens het FIFA-gala in Zürich uitgeroepen tot Trainer van het Jaar. De manager van Leicester City troefde Zinedine Zidane (Real Madrid) en Fernando Santos (Portugal) af.

Ranieri zorgde afgelopen seizoen voor een daverende verrassing door Leicester City naar de Premier League-titel te leiden. Hoewel het deze jaargang in de competitie moeizaam gaat, pakte de equipe van de Italiaan wel de groepswinst in de Champions League. "Het is fantastisch om hier met al die legendes te zijn. Ik word gek", reageerde Ranieri tijdens het gala.

Zidane dankte zijn nominatie aan het winnen van de Champions League, de Europese Super Cup en het WK voor clubteams. Santos veroverde met Portugal de Europese titel. Ranieri is de opvolger van Luis Enrique, die vorig jaar met de prijs aan de haal ging.

De Puskás Award voor het mooiste doelpunt van 2016 was een prooi voor Mohd Faiz Subri (Pulai Pinang). Subri wist uit een vrije trap het net te vinden met een ongelooflijk schot.

Atlético Nacional sleepte de FIFA Fair Play Award in de wacht. De Colombiaanse club schonk de zege in de strijd om de Copa Sudamericana aan Chapecoense, nadat bijna de hele selectie van de Braziliaanse club om het leven kwam bij een vliegtuigramp. Dat verzoek werd ingewilligd door de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL.

De Oeuvre Award ging naar de zaalvoetballer Falcao. De Braziliaanse balkunstenaar besloot in 2016 te stoppen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws