Heerenveen zorgt voor megastunt en weekt Odegaard los bij Real

Heerenveen zorgt voor megastunt en weekt Odegaard los bij Real

09-01-2017 22:52
37

SC Heerenveen heeft voor een sensatie gezorgd door Martin Odegaard tijdelijk los te weken bij Real Madrid. Het Noorse toptalent komt voor de rest van het seizoen over uit Spanje, zo meldt de Friese club via de officiële kanalen.

Odegaard zal dinsdag gepresenteerd worden door Heerenveen, zo meldt de club op Twitter. De komst van de Noorse international hing al even in de lucht, maar mag toch worden gezien als een van de grootste verrassingen die tijdens de huidige transferperiode plaats heeft gevonden. Zeker gezien het feit dat Odegaard ruim twee jaar geleden door vrijwel alle Europese topclubs begeerd werd en uiteindelijk voor een lucratieve overstap naar Real koos.

De keuze van Odegaard voor Heerenveen is overigens niet geheel onlogisch. De Friese club staat al jarenlang bekend om haar goede relatie met Scandinavische spelers en met onder meer Sam Larsson en Arber Zeneli heeft Heerenveen mogelijk al goud in huis. Voor Odegaard is de Eredivisie een kans om zijn talent verder te ontplooien, want bij Real had de Noor het moeilijk. Odegaard werkte zijn wedstrijden voornamelijk bij de beloften af.