Update: Ajax troeft Chelsea af en legt jonge Hongaar voor drie jaar vast

Update: Ajax troeft Chelsea af en legt jonge Hongaar voor drie jaar vast

Gepubliceerd: dinsdag 10 januari 2017 om 10:07di 10-01-2017 om 10:07

De zestienjarige Schön Szabolcs stapt op korte termijn over van Honved Budapest naar Ajax. De talentvolle speler werd ook begeerd door Chelsea, zo liet Honved-voorzitter George Hemingway weten bij DIGI Sport.

De preses van de Hongaarse club bevestigt dat er een akkoord bereikt is met Ajax en dat enkel een handtekening van de Amsterdammers nog ontbreekt onder de papieren. Szabolcs is een jonge middenvelder, die al langer tijd gelinkt wordt aan Ajax. Het was nog wachten op zijn komst, terwijl zijn generatiegenoot Oliver Horvath al wel naar De Toekomst vertrok.

Ajax haalde in de voorbije periode vaker jonge talenten uit het buitenland naar de jeugdopleiding, waaronder dus Horvath en bijvoorbeeld de Roemeen Ricardo Farcas. De nieuwste aanwinst Szabolcs is international voor Hongarije onder 17 en maakte op 30 juli 2016 zijn debuut in dat elftal. Hij scoorde in zeven interlands één keer.

Update 10.07 uur: Ook De Telegraaf meldt dat Ajax de jonge Hongaar heeft vastgelegd. Het gaat om een contract voor de duur van drie jaar, zo stelt de krant.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws