'NEC handelt razendsnel en plukt Breinburg-opvolger weg uit Heerenveen'

'NEC handelt razendsnel en plukt Breinburg-opvolger weg uit Heerenveen'

10-01-2017 10:20
5

NEC wil Simon Thern aantrekken als opvolger van aanvoerder Gregor Breinburg. Zweedse media melden dat de twee clubs in gesprek zijn over de middenvelder. Bronnen binnen de Nijmeegse formatie hebben het verhaal inmiddels bevestigd aan supporterssite ForzaNEC. 

Breinburg staat op het punt om naar het buitenland te verkassen. NEC erkende maandag dat er onderhandelingen gaande zijn. Major League Soccer-grootmacht LA Galaxy zou zich gemeld hebben in Nijmegen. Met de Amerikaanse club heeft Breinburg naar verluidt al een persoonlijk akkoord bereikt. 

Thern moet in het Goffertstadion in de voetsporen gaan treden van de aanvoerder. Dit seizoen komt de Zweedse middenvelder weinig aan spelen toe in Friesland. Heerenveen wil daarom meewerken aan een vertrek.

Onduidelijk is nog of de 24-jarige Thern, die sinds januari 2015 in Nederland speelt, verkocht óf verhuurd wordt door zijn werkgever. Vorige week sprak de rechtspoot al openlijk over een afscheid bij Heerenveen. Naast NEC zouden meer Eredivisie-clubs, waaronder PEC Zwolle en Go Ahead Eagles, hebben geïnformeerd naar de Zweed.