'Hij is weggestuurd bij Ajax. Als Manchester United dan belt, zeg je geen nee'

'Hij is weggestuurd bij Ajax. Als Manchester United dan belt, zeg je geen nee'

10-01-2017 14:50
2

Brian Tevreden, voormalig jeugdtrainer van Ajax, begrijpt dat sommige talenten uit de opleiding van de Amsterdamse topclub zich laten verleiden door het grote geld uit de Premier League. Zo verkaste Juan Familio Castillo - die Tevreden onder zijn hoede had bij de C1 - naar Chelsea. 

"Ik snap financieel de keuze van Juan (foto) voor Engeland. Als je vader en moeder niet werken en je woont ergens in Zuid-Oost in een flatje op tien hoog, terwijl je in Engeland goed kan verdienen en een goed huis kan krijgen...", aldus Tevreden, tegenwoordig werkzaam bij Reading, in gesprek met VICE Sports. 

"Laten we wel wezen: Chelsea heeft ook geen verkeerde jeugdopleiding. Dat zijn drie plusjes", legt hij uit. "Het heeft met twee dingen te maken dat er veel jongens vanuit Nederland naar Engeland toekomen: één factor is natuurlijk geld, maar clubs in Nederland verdiepen ook niet echt in de familiale situatie van een jeugdspeler. Er zit altijd een verhaal achter een speler."

Zijn eigen neefje Millen Baars koos voor Manchester United. "Ik ben altijd keihard voor Millen geweest. Zo hard dat hij wel eens huilend naar huis ging. Hij is weggestuurd bij Ajax en als Manchester United dan belt, dan zeg je geen nee. Hij doet het nu ook prima bij Manchester United, dus daar ben ik blij mee."